14 | 04 | 2015  Zeer geslaagde startbijeenkomst Ondernemend Wassenaar

Het bestuur van Ondernemend Wassenaar kan terugkijken op een zeer geslaagde startbijeenkomst op woensdagavond 8 april in Restaurant De Bijhorst. Maar liefst zo’n 130 ondernemers en geïnteresseerden waren aanwezig om zich o.a. door voorzitter Peter Rōmer te laten informeren. Diverse bedrijven werden zelfs door meerdere personen vertegenwoordigd. Na afloop bleken 71 ondernemers lid te zijn geworden! Een geweldig aantal om als nieuwe vereniging mee van start te gaan.

De eerste speerpunten
Na de introductie, gaf de voorzitter een korte toelichting op de eerste vier speerpunten van Ondernemend Wassenaar. De komende tijd zijn dat: Rijnlandroute & Valkenburg, Economische ontwikkeling van Wassenaar, het Verkeersplan en de Participatiewet. Maar uiteraard gaat Ondernemend Wassenaar heel graag met de leden-ondernemers in overleg over mogelijke andere agendapunten. Peter Rōmer: “Ondernemend Wassenaar is voor ondernemers en van ondernemers. Samen met de leden bepalen we de agenda.”

Enthousiaste sprekers
Dat samenwerken noodzakelijk is, bevestigde ook spreker Rob Perik, voorzitter van VNO-NCW Den Haag. Juist in een dorp als Wassenaar, dat vooral een woongemeente is en waar er wellicht minder aandacht besteed wordt aan economie en werkgelegenheid. Door samenwerking heb je meer invloed en bovendien meer kennis van zaken. In een korte presentatie gaf de regiovoorzitter aan waarom het belangrijk is om een overkoepelende ondernemersvereniging te hebben. “Alleen ga je sneller, samen kom je verder!”

Voorzitter Frank ten Have van Ondernemersvereniging Voorschoten (OVV) was uitgenodigd om over de praktijk te vertellen. Die vereniging bestaat al sinds 1995, heeft 165 leden en een belangrijke positie ingenomen in Voorschoten. Hij vertelde dat OVV regelmatig overlegt met de andere belangenverenigingen in Voorschoten en namens hen de gezamenlijke standpunten in breder verband aankaart. OVV agendeert onderwerpen voor het economische overleg en faciliteert de aangesloten ondernemingen via bijeenkomsten en een informatiepagina in de lokale krant.

Paneldiscussie
Onder leiding van secretaris Ad Zopfi gingen de sprekers vervolgens met elkaar en met de zaal in discussie. Duidelijk werd dat de aanwezigen het belangrijk vinden dat er transparantie is en men zich ook echt vertegenwoordigd gaat voelen. Daarnaast werd duidelijk dat het een win-win situatie moet worden voor zowel de ondernemers als voor de gemeente. Wethouder Verschoor van Economische Zaken bevestigde dit. Zij gaf toe dat het economisch beleid niet actueel meer is en dat zij graag in overleg treedt hoe dit te verbeteren. Met Ondernemend Wassenaar als representatieve achterban van het Economisch Overleg Wassenaar (EOW) moet dit zeker lukken!

Klik hier voor het verslag van de startbijeenkomst op 8 april 2015.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.