09|11|2016  Wassenaarse ondernemers op bezoek bij De Bosrand

Op woensdagavond 9 november namen zo’n 40 leden van onze vereniging een kijkje in de keuken bij Tuincentrum De Bosrand. Op uitnodiging van de eigenaren, de familie Van Haaster, werd daar ook een algemene ledenvergadering gehouden, waarin de leden over actuele zaken als het bestuurskrachtonderzoek van de gemeente, het centrumverkeersplan, de N44-lobby en de oprichting van een bedrijveninvesteringszone voor het centrum werden bijgepraat.

Voorzitter Peter Römer werkte in sneltreinvaart de agenda af om Jim van Haaster de kans te geven het bedrijf zo uitgebreid mogelijk te presenteren. Drie bestuursleden Berry van der Holst, Martijn l’Ami en Michel Remmerswaal werden voor een nieuwe termijn herbenoemd en penningmeester Mathijs Tacken trad tussentijds terug. Veel aandacht was er wel voor zakendoen met de gemeente. Peter Römer riep iedereen op zich snel in het nieuwe Ondernemersregister op www.wassenaar.nl in te schrijven om goed in beeld te komen bij de ambtenaren, die de opdrachten verstrekken. Hij gaf verder aan dat nog met de gemeente wordt overlegd hoe komende gemeentelijke opdrachten in een zo vroegtijdig mogelijk stadium naar de plaatselijke bedrijven kunnen worden gecommuniceerd, zodat die zich beter op het doen van offertes en aanbestedingen kunnen voorbereiden en zo hun kansen op het verkrijgen van opdrachten kunnen vergroten.

Jim van Haaster liet zien hoe met hard en inventief werken een prachtig bedrijf kan worden opgebouwd. Zijn vader Koos en een vriend stonden ruim 30 jaar geleden aan de basis van De Bosrand. Inmiddels werken naast vader en moeder Van Haaster zes kinderen in het bedrijf dat nu uit vier vestigingen (Wassenaar, Alphen aan den Rijn, Woerden en Rijsbergen) en een distributiecentrum in Wassenaar bestaat en bijna 400 medewerk(st)ers telt. Nog altijd combineert men de tuincentra met een eigen kwekerij. Aan de andere kant loopt men ook vaak voorop met vernieuwingen. Zo begon De Bosrand al in 2004 met een eigen restaurant, toen dat voor tuincentra een nog volstrekt onbekend fenomeen was. Zichtbaarheid is voor het bedrijf van fundamenteel belang. Men volgt de ontwikkelingen met betrekking tot de N44 dan ook met argusogen.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.