20 | 11 | 2017  Leden bezoeken TheaterHangaar Soldaat van Oranje

De plannen waren voor één jaar, maar inmiddels draait ‘Soldaat van Oranje’ al zeven jaar. En het einde lijkt nog niet in zicht. Zelfs niet nu al 2 ½ miljoen bezoekers de voorstelling in de Theaterhangaar op het voormalige Vliegkamp Valkenburg vlak over onze gemeentegrens hebben bezocht. Het belang voor het Katwijkse en Wassenaarse bedrijfsleven is groot. Na afloop van de algemene ledenvergadering van Ondernemend Wassenaar (OW) op 20 november liet Marco Rimmelzwaan (Buro V&G), die de ondernemersvereniging op deze bijzondere locatie had uitgenodigd, een sheet met de logo’s van alle Wassenaarse bedrijven zien die op de één of andere manier een bijdrage hebben geleverd. En ook de Katwijkse en Wassenaarse horeca profiteert vrijwel dagelijks van de spin-off van het project.

De semipermanente theaterruimte, die nu alleen maar met heel veel onderhoudskosten in stand kan worden gehouden samen met Hangaar 2 omvormen tot een permanente grootschalige evenementenvoorziening zou het regionale bedrijfsleven geen windeieren leggen. En voor een mooi stuk hoogwaardige werkgelegenheid zorgen. De plek blijkt prima bereikbaar en ruimte in overvloed. Zeker als bij de verdere ontwikkeling van het hele vliegkampterrein rekening met deze bestemming voor dit deel wordt gehouden. Want ooit komt er natuurlijk een eind aan het megasucces van het theater met de draaiende tribune en de prachtige, realistisch ogende speelpodia waar de acteurs kunnen gloriëren als het verhaal van verraad en verzet uit de Tweede Wereldoorlog steeds opnieuw wordt verteld.

Het kijkje achter de coulissen dat de ruim 50 aanwezigen, waarvan het overgrote deel de voorstelling soms al lang geleden had bezocht, mocht nemen, zorgde voor nog meer bewondering voor de durf van de investeerders en producenten, die miljoenen in het project hebben gestoken.

De vergadering zelf werd door voorzitter Peter Römer heel kort gehouden. Hij meldde dat het verkeer in Wassenaar zelf ons als ondernemers veel hoofdpijn bezorgt door een gebrek aan een goede coördinatie door en overleg vooraf vanuit de gemeente. Hij wil ook nog steeds meer inzicht in de gemeentelijke investeringsplannen om het lokale bedrijfsleven daarop beter te kunnen laten inspelen. Veel werk is verzet om de oprichting van een broodfonds (arbeidsongeschiktheidsvoorziening) voor zzp’ers en andere (kleine) zelfstandigen mogelijk te maken. Jacqueline van Tilburg (Seniorenresidentie Van Ommerenpark) neemt de plaats van Rob Joosten (Rabobank) in het bestuur in.

 

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.